FOTO INSTUREN

SPELREGELS

Hieronder vind je informatie over hoe we de foto’s selecteren, aan welke eisen ze moeten voldoen en hoe je jouw foto’s kunt terugzien.
Juist ook in de nanacht/vroege ochtend zijn we heel blij met mooie inzendingen! Fotografeer er lustig op los en stuur ze de foto’s snel mogelijk in!

Let op: Als je (vreemde) mensen duidelijk in beeld brengt, vraag even of ze er bezwaar tegen hebben als je de foto inzendt naar ons. Dat voorkomt een hoop werk en ongenoegen achteraf. Wij (OnlineWeather) zijn niet aansprakelijk voor eventuele claims van portretrecht, (intellectueel) eigendomsrecht of soortgelijke zaken.

* Hoe worden de foto’s geselecteerd?
– We maken een selectie uit binnengekomen foto’s op basis van onderwerp, inpasbaarheid in ons verhaal, etc.
– We proberen zoveel mogelijk inzenders een kans te geven. 
– Vermeld in je mail:
De plaats en het tijdstip van opname,
Kort wat achtergrondinformatie of wat je opvalt, een anekdote. Waarom het leuk voor de website is.
Zet een korte omschrijving in het onderwerp. Bijv: regenbui, waterhoos, warmte, ijspret, wateroverlast, vakantievermaak, thermometer, wind, surfers, stormschade, etc.

* Waar moeten de foto’s aan voldoen?
– per definitie moeten ze rechtenvrij zijn (dus niet van een andere internetsite gehaald). Met het inzenden geef je toestemming dat OnlineWeather het op zijn platforms rechtenvrij mag gebruiken met bronvermelding. Als er claims komen (van derden), is OnlineWeather niet verantwoordelijk. Je moet dus zelf toestemming vragen als je mensen herkenbaar in beeld fotografeert of iets vastlegt waar rechten op kunnen zitten vóór je het inzendt!

– GEEN gekantelde/staande foto’s!
– ze moeten scherp zijn (!) met voldoende resolutie (tussen de 50 en circa 2Mb)
– zoek kleurrijke en/of contrastrijke situaties; tv vervaagt de kleuren enigszins. Pas op met bewerken of comprimeren. Het komt de kwaliteit niet altijd ten goede.
– verstuur ze in een JPG formaat!