Eerste onweders en hagel

De eerste onweersbuien van enige betekenis hebben gisteren ons land gepasseerd. In de ochtend werd er door het KNMI en het Belgische KMI al een code Oranje afgegeven voor sommige delen van de Benelux. Dit was hoofdzakelijk voor de zware windstoten die over land trokken. Hierbij is er veel schade ontstaan aan auto’s woningen en natuurschade zoals omgevallen bomen door de wind.

De storm die vanuit Zeeland over voornamelijk zuid Nederland trok liet vooral veel bomen knakken. Nadat de ergste storm was gaan liggen ontstond er op dezelfde lijn vanuit Zeeland een onweersbui. Deze leefde voor de tijd van het jaar uitzonderlijk lang. Ver in Duitsland stierf deze bui uit. Ter hoogte van Koningsbosch heeft ons team nog een aantal ontladingen en een dikke hagelbui mogen filmen. Waarvan hieronder een compilatie staat.

Komende 24 uur kan het hier en daar op eenzelfde manier losgaan. Er kan zelfs weer een pittige hagel of sneeuwbui tussen zitten. Vooral in de ochtend in het midden en noorden is de lucht het koudste. lokaal kan het hierdoor glad zijn. tegen de middag zal het weerbeeld wat rustiger worden en de meeste regen verlaat via het oosten ons land.

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *