Samenwerking Buienradar-Onlineweather

‘Onlineweather stormchasers’ bestaat inmiddels bijna 7 jaar en in die tijd hebben we veel extreem weer en bijzondere verschijnselen mogen aanschouwen in Nederland én Europa! De afgelopen jaren zijn we zowel in de media als qua team flink gegroeid en dat heeft ons nu een leuke en bovenal interessante samenwerking opgeleverd met Buienradar Nederland!

Buienradar en Onlineweather werken vanaf heden samen,
hoofdzakelijk bij extreme weersomstandigheden

Wat is een ‘stormchaseteam’ precies? Misschien heb je het tv-programma “Storm Chasers” al een keer gezien, dan heb je er misschien al een beeld bij. Nu moet hierbij gezegd worden dat het weer in Europa minder extreem is dan in Amerika, waar dit programma zich afspeelt. Zo rijden ze in Amerika rond in gepantserde wagens, dat is in onze omgeving natuurlijk niet nodig. Het doel is wel hetzelfde: het opzoeken van extreem weer en dit waarnemen, vastleggen en doorgeven zodat mensen gewaarschuwd kunnen worden.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Als van tevoren duidelijk wordt dat zich een interessante weersituatie ontwikkeld, worden de weerkaarten nauwlettend in de gaten gehouden. Dit kan over van alles gaan: een ijzelsituatie in het noorden, een flinke storm aan de westkust of een sneeuwdump in de Ardennen. Het meeste gaan ze echter af op onweer, wat geprobeerd wordt zo mooi en spectaculair mogelijk vast te leggen. En natuurlijk mensen via de media te waarschuwen voor bijzondere (rand)verschijnselen.

Is dat dan niet gevaarlijk? Er zitten inderdaad risico’s aan vast, maar daar wordt altijd zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Je moet in ieder geval altijd rekening houden met de gevaren van wind en bliksem. Je moet ook niet bang zijn voor hagelschade op je auto bijvoorbeeld. Veiligheid staat in ieder geval altijd voorop, zeker in het verkeer. Want je zou het niet meteen denken, maar de kans dat er wat gebeurd op de weg is vele malen groter dan tijdens noodweer.

Waarom deze samenwerking?
Vanuit de weerkamer bij Buienradar heeft men een mooi uitzicht, maar zien natuurlijk niet wat er in heel het land (of daarbuiten) gebeurd. Daarvoor zijn natuurlijk de mensen die dagelijks de mooiste foto’s en filmpjes posten en opsturen! Maar soms trekt noodweer ook over dunbevolkte gebieden of waar niemand in de gelegenheid was filmpjes of foto’s te maken. Dan is het fijn dat we nu onze eigen ogen in het veld hebben, in de vorm van een stormchaseteam! Onlineweather gaat actief op pad om op de juiste plek op de juiste tijd te staan, iets wat spectaculaire beelden op kan leveren. En die beelden en waarnemingen worden vervolgens in de media-kanalen bij Buienradar (liefst live) getoond en verspreid.

Kijk voor meer informatie én natuurlijk het actuele weerbericht, op:
http://www.buienradar.nl!

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *