Sneeuwval vermorzeld alle filerecords ooit

Het winterweer heeft Nederland qua temperaturen al even in zijn greep en vandaag werd er met name buiten de kustregio’s door wat meer mensen geschaatst. Vanaf de middag zorgde het witte goud echter voor een enorme verkeerschaos.

Het vorige filerecord in Nederland stond op 11 december 2017. Toen stond er 1.461 kilometer file, ook vanwege sneeuw. Nu staat er rond half zes ruim 2300 km file op alle grote Nederlandse wegen. Het vorige record is verpletterd. Vanaf zes uur zou de drukte wat af moeten nemen.

Overigens wordt de sneeuwval ook minder. Teamlid Jelle verwacht dat de sneeuwval vanaf halverwege de avond deze regio heeft verlaten. Vervolgens blijft het de hele nacht 2 graden onder het vriespunt en ook morgen komt het kwik nauwelijks daarbovenuit. In de nacht naar donderdag wordt het met een sneeuwtapijtje ijzig koud, het gaat dan matig tot streng vriezen.

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *