Eerste sneeuwval deze winter zorgt voor overlast.

De eerste sneeuwval deze winter is een feit. Op 16 december valt er in west en zuid Nederland een laagje sneeuw. Het begint allemaal in de avond boven België. De eerste gemelde neerslag is ijzel. Een zeer gevaarlijke situatie ontstaat en lokaal wordt het zeer glad. Het KMI in België geeft voor bijna het gehele land een code oranje uit. Er kan hier tot 10 cm sneeuw nog overheen vallen. Vooral in de hoger gelegen gebieden blijft het wat sneller liggen.

Niet veel later trekt het neerslag gebied Nederland in. Eerst is Zeeland aan de beurt. Al snel gaat de winterse neerslag ook hier over in sneeuw en blijft overal liggen. Het KNMI geeft code geel af voor een groot deel van Nederland. De verwachting is dat deze winterse buien langzaam wegtrekken naar het Noordoosten. Hooguit enkele cm sneeuw zullen er blijven liggen. In de loop van de ochtend warmt het snel opwarmt naar een temperatuur van een graad of 6. Blijf alert als je de weg op moet. Het is en blijft glad gedurende de hele nacht.

 

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *